ГоловнаСвіт

Екс-радник Трампа Майкл Флінн отримав від російських компаній понад $50 тисяч, - WSJ

Точних доказів його дій в інтересах іноземних компаній після призначення в Білий дім немає.

Екс-радник Трампа Майкл Флінн отримав від російських компаній понад $50 тисяч, - WSJ
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Колишній радник з національної безпеки президента США Майкл Флінн отримав винагороду відразу від декількох російських компаній незадовго до того, як заступив на службу до Дональда Трампа.

Про це повідомляє Коммерсант.ru з посиланням на The Wall Street Journal.

Згідно з документами, що надійшли в розпорядження газети, Флінн отримав по $11,25 тис. "від російської компанії з авіаперевезень, співпрацю якої з ООН було припинено внаслідок корупційного скандалу" і "від російської компанії в галузі кібербезпеки, яка намагалася розширити свої зв'язки з урядом США".

Кошти Майклу Флінну, як уточнює видання, були передані влітку і восени 2015 року, через рік після його звільнення з посади начальника військової розвідки.

WSJ нагадує, що в грудні 2015 року телерадіомовна компанія RT заплатила пану Флінну $33,75 за коментарі про американську зовнішню політику і розвідку. Прес-секретар політика Прайс Флойд заявив виданню, що порушень в цьому не було, оскільки Майкл Флінн направив необхідне повідомлення у Пентагон.

Після свого звільнення з посади начальника розвіддепартаменту Міноборони Майкл Флінн працював як лобіст. За даними видання, за підтримку інтересів турецького уряду в Конгресі він отримав не менш ніж $530 тис. Однак, уточнює газета, незважаючи на надходження коштів від іноземних урядів і компаній, точних доказів, що Майкл Флінн продовжував діяти в їхніх інтересах і після свого призначення в Білий дім, немає.

Нагадаємо, в лютому радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку у зв'язку із звинуваченнями в закулісних зв'язках з Росією. Перед цим стало відомо, що за місяць до інавгурації Трампа Флінн в приватному порядку обговорював питання санкцій з послом Росії в Штатах Сергієм Кисляком.

Напередодні Сенат США затвердив Макмастера радником Трампа з нацбезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram