ГоловнаСвіт

Олланд вирішив продовжити режим надзвичайного стану у Франції до Дня захоплення Бастилії

Рішення про те, чи продовжувати НС після 14 липня, прийме вже новий парламент і новий уряд Франції.

Олланд вирішив продовжити режим надзвичайного стану у Франції до Дня захоплення Бастилії
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд заявив у четвер, що режим надзвичайного стану в країні буде збережено як мінімум до 14 липня, дня національного свята - Дня взяття Бастилії.

Про це французький лідер заявив в інтерв'ю виданню La Provence, повідомляє RFI. Олланд також зазначив, що рішення про те, чи продовжувати НС після цього дня, прийме вже новий парламент і новий уряд.

Заява президента Франції стала відповіддю на виступ міністра юстиції, який сказав напередодні, що режим надзвичайного стану вже можна скасувати, оскільки створено умови для виходу країни з надзвичайного стану. За його словами, скасування НС, імовірно, можна було б поєднати з закінченням парламентських виборів (які пройдуть 11 і 18 червня).

Наприкінці грудня 2016 року французький уряд схвалив законопроект про продовження надзвичайного стану в країні до середини липня 2017-го, що пройшов через парламент.

Режим НС підтримується у Франції з моменту паризьких терактів у 2015 році, жертвами яких стали 130 осіб.

Нагадаємо, в 2016 році теракт було вчинено під час святкування Дня взяття Бастилії. У Ніцці терорист на вантажівці в'їхав у натовп людей, які прийшли подивитися святковий салют. Жертвами теракту стали 86 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram