ГоловнаСвіт

У Британії розкритикували припущення про референдум у Шотландії

Згідно з останніми опитуваннями, більшість шотландців хоче залишитися в складі Великобританії.

У Британії розкритикували припущення про референдум у Шотландії
Фото: EPA/UPG

Провести законний референдум з питання про незалежність Шотландії наприкінці 2018 - на початку 2019 року, як наполягає перший міністр країни Нікола Стерджен, неможливо.

Про це заявив міністр у справах Шотландії в британському уряді Девід Манделл, повідомляє агентство Рейтер.

"Неможливо людям у ті терміни, які запропонувала Нікола Стерджен, скласти для себе обґрунтовану думку і, отже, отримати законний, справедливий і вирішальний референдум", - сказав Манделл.

"Існує таке приховане припущення щодо вимог референдуму, щоб якщо він відбудеться і люди проголосують за незалежність, то цим можна буде зупинити вихід Шотландії зі складу ЄС. Це абсурд", - сказав Манделл.

Як свідчать результати опитування, проведеного з 9 по 14 березня, 43% шотландців висловилися за незалежність, тоді як 57% вважають, що краще залишитися в складі Великобританії.

Нагадаємо, що 13 березня перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що вимагатиме проведення нового референдуму про незалежність, який повинен відбутися наприкінці 2018 року або на початку 2019 року, до початку виходу Британії з ЄС. За її словами, наступного тижня вона звернеться до парламенту Шотландії. Стерджен пояснила такий крок необхідністю захистити інтереси шотландців у результаті Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram