ГоловнаСвіт

Сенат США затвердив Макмастера радником Трампа з нацбезпеки

На посаду директора Національної розвідки США затверджено Дена Коутса.

Сенат США затвердив Макмастера радником Трампа з нацбезпеки
Герберт Рэймонд Макмастер
Фото: golos-ameriki.ru

Сенат США в середу, 15 березня, затвердив Герберта Макмастера на посаді радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки, повідомляє DW.

За призначення 54-річного генерал-лейтенанта сухопутних військ збройних сил США проголосували 85 сенаторів, дев'ять - проти, повідомляє інформагентство Reuters.

Зазвичай Сенат США не затверджує кандидатури на пост радника президента з національної безпеки. Однак на цей раз такий крок був потрібен з огляду на те, що Макмастер є офіцером, що перебуває на службі.

Нагадаємо, Макмастер змінив на цій посаді Майкла Флінна, який змушений був подати у відставку через скандал щодо його контактів з російськими дипломатами.

Крім того, сенатори 85 голосами затвердили екс-сенатора від Республіканської партії Дена Коутса на посаду директора Національної розвідки США. 12 членів Сенату проголосували проти його призначення.

Нагадаємо, раніше Коутс пообіцяв в разі його призначення підтримати розслідування можливого втручання спецслужб Росії в американську передвиборчу кампанію 2016 року. Також під час слухань в комітеті з розвідки верхньої палати Конгресу США Коутс висловив стурбованість політикою Росії на глобальній арені, яку він вважає однією із найсерйозніших викликів для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram