ГоловнаСвіт

Мін'юст США запідозрив співробітників ФСБ у зломі 500 млн акаунтів Yahoo

Звинувачення на адресу співробітників ФСБ не пов'язані з розслідуванням про втручання РФ у вибори президента США.

Мін'юст США запідозрив співробітників ФСБ у зломі 500 млн акаунтів Yahoo
ФСБ

Мін'юст США 15 березня висуне звинувачення в причетності до кібератаки на Yahoo двом співробітникам ФСБ - Дмитру Докучаєву, який раніше був заарештований у справі про держзраду в ФСБ, і його начальнику Ігорю Щусіну.

Про це повідомляє видання The Washington Post

Ідеться про злом 500 млн акаунтів Yahoo, пише видання. Згідно з документами розслідування, для атаки вони найняли двох хакерів: Олексія Білана й уродженця Казахстану, який має канадське громадянство Кірма Баратова.

Напередодні Баратова заарештували в Канаді за звинуваченням у хакерських атаках, шахрайстві в мережі і шпигунстві, пише WP. Джерело видання розповіло, що звинувачення може бути пов'язано зі зломом до 1 млрд акаунтів користувачів Yahoo або з іншого кібератакою, якої зазнали 500 млн акаунтів електронної пошти Yahoo.

Джерело видання наголошує, що звинувачення на адресу співробітників ФСБ ніяк не пов'язані з розслідуванням про втручання Росії в президентські вибори в США, які пройшли кілька місяців тому.

У січні стало відомо про арешт начальника одного із підрозділів центру інформаційної безпеки ФСБ Сергія Михайлова і його колеги Дмитра Докучаєва. У справі також проходить співробітник "Лабораторії Касперського" Руслан Стоянов. За даними джерела "Інтерфаксу", вони передавали інформацію ЦРУ.

Джерело "Новой газети" повідомляло, що Докучаєв і Михайлов могли бути пов'язані з хакерською групою "Шалтай-Болтай". За даними "Новой", у ФСБ вважають, що Михайлов курирував "Шалтай-Болтай", а Докучаєв був безпосереднім виконавцем зломів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram