ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний повідомив про подачу заявок на мітинг за відставку Медведєва більш ніж у 60 містах

"Давайте попросимо владу відповісти на наші запитання про корупцію взагалі і схеми "Дімона" зокрема".

Навальний повідомив про подачу заявок на мітинг за відставку Медведєва більш ніж у 60 містах
Алексей Навальный

Команда засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального повідомила, що в понад 60 містах подали заявки на антикорупційні мітинги 26 березня.

Представники штабу Навального подали офіційні заявки на проведення мітингу в 26 містах Росії. Ще близько 40 міст зробили це через народних представників.

Мітинг уже схвалила влада Воронежа, в Петербурзі мітинг пройде в Гайд-парку, де узгодження не потрібно. Для охочих організувати мітинг у своєму місті на сайті ФБК опубліковано приклад заявки. У документі повідомляють, що мітинг пройде "на підтримку вимоги розслідувати факти корупції вищих посадових осіб Росії".

Раніше Навальний подав заявку на мітинг і ходу в Москві після публікації ФБК розслідування про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

"Давайте зробимо крок назустріч багатству та розвитку: теж вийдемо всі на прекрасний весняний мирний мітинг і попросимо владу відповісти на наші запитання про корупцію взагалі і схеми "Дімона" зокрема. Закликаю приєднатися всіх, хто вважає, що він гідний відповіді", - заявив політик.

Нагадаємо, що на початку березня фонд Навального опублікував розслідування про "таємну імперію" Дмитра Медведєва. У матеріалах йдеться, що Медведєв має яхти, садиби, агрокомплекс і виноробні в Росії та Італії. За даними ФБК, нерухомість належить Медведєву через підставні фонди і довірених осіб. Розслідування викликало великий резонанс у суспільстві, за добу після публікації ФБК отримав пожертвування на суму 1,1 млн рублів.

Кремль назвав розслідування ФБК "не першим прикладом творчості" "відомого засудженого громадянина". Прес-секретар Дмитра Медведєва Наталія Тімакова назвала публікацію "пропагандистським випадом опозиційного і засудженого персонажа". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram