ГоловнаСвіт

У Конгресі США мають намір розслідувати діяльність Russia Today

Американський сенатор вважає, що RT координує з урядом РФ зусилля для поширення дезінформації і підриває демократичний процес у США.

У Конгресі США мають намір розслідувати діяльність Russia Today
Russia Today
Фото: russian.rt.com

Сенатор від штату Нью-Гемпшир Джин Шахін вносить на розгляд Сенату законопроект, який дав би Мін'юсту додаткові повноваження з розслідування діяльності англомовного російського ресурсу Russia Today America в контексті можливих порушень закону про реєстрацію іноземних агентів.

Про це пише Politico

Законопроект розширює повноваження Мін'юсту США щодо вимоги від організацій інформації про їх зовнішні зв'язки і джерела фінансування.

Сама Шахін заявила, що проект закону був ініційований після доповіді директора Національної розвідки про вплив Росії на президентські вибори в США в 2016 році, де фігурував також RT America. У доповіді, зокрема, йшлося про те, що телеканал ухилився від вимоги розкрити інформацію.

"У нас є вагомі підстави вважати, що RT News координує з російським урядом зусилля для поширення дезінформації і підриває наш демократичний процес", - заявила Шахін, додавши, що американська громадськість має право знати про це.

Нагадаємо, у вересні 2016 року в Британії почали розслідування щодо Russia Today. Уже в жовтні всі рахунки Russia Today в Британії закрили

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram