ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ про скорочення держвидатків

Указ може призвести до ліквідації цілих федеральних агентств або різко скоротити кількість федеральних працівників.

Трамп підписав указ про скорочення держвидатків
Трамп подписывает указ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп у понеділок, 13 березня, підписав указ, спрямований на скорочення витрат у федеральному уряді.

Цей указ є частиною агресивних заходів адміністрації, спрямованих на скорочення федерального уряду, повідомляє видання The Hill.

Видання зазначає, що Трамп підписав такий захід в Овальному кабінеті, сказавши журналістам, що це потребує ретельного вивчення кожного виконавчого департаменту й агентства, щоб з'ясувати, де даремно витрачаються гроші та яким чином послуги можуть бути поліпшені.

За словами Трампа, указ дасть можливість "розробити детальний план, щоб зробити федеральний уряд ефективнішим, і дуже, дуже економічно продуктивним".  

 

Так, керівникам агентств доручено подати свої рекомендації протягом шести місяців директору Адміністративно-бюджетного управління Міку Малвані, який потім представить їх Конгресу.

Зазначається, що указ не націлений на визначення конкретної кількості скорочень, однак це може призвести до ліквідації цілих федеральних агентств або різко скоротити кількість федеральних працівників.

Крім цього, повідомляється, що під скорочення можуть потрапити кошти на дослідження у сфері зміни клімату, фінансування на охорону навколишнього середовища, іноземну допомогу, підтримку державного житлового фонду.

Як повідомлялося раніше, адміністрація Трампа має намір скоротити витрати на допомогу іншим країнам. При цьому витрати Вашингтона на оборону мають збільшитися, а кошти, які виділяються Держдепу і агентству з охорони навколишнього середовища передбачається скоротити.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram