ГоловнаСвіт

В Антверпені заборонили мітинги турецьких націоналістів

Турецькі опозиціонери стверджують, що бельгійська влада регулярно забороняє мітинги на підтримку Ердогана.

В Антверпені заборонили мітинги турецьких націоналістів
Фото: twitter.com/avsredactie

Влада бельгійського міста Антверпен заборонила мітинги турецьких націоналістів.

Про це повідомляє The Daily Sabah.

Опозиційна турецька Партія націоналістичного руху (ПНР), яка стоїть на ультраправих позиціях, подала заявку на проведення двох заходів, присвячених майбутньому конституційному референдуму в Туреччині. Її затвердили, але через кілька годин організаторів повідомили, що мітинги скасовано. За словами мера міста Барта де Вебера, члена ультраправої бельгійської партії "Фламандський інтерес", це зроблено з міркувань безпеки.

ПНР разом з владною в Туреччині Партією справедливості і розвитку виступає за конституційні зміни, завдяки яким президент Реджеп Таїп Ердоган отримає додаткові повноваження. За словами функціонерів ПНР, бельгійська влада регулярно забороняє мітинги на підтримку Ердогана, при цьому дозволяючи заходи його супротивникам.

11 березня Нідерланди відмовилися прийняти літак голови МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який мав намір виступити на мітингу турецької громади в Роттердамі, і оголосили персоною нон грата міністра Туреччини у справах сім'ї та соціальної політики Фатму Бетюль Сайян Кайю. Це спровокувало масові заворушення в Роттердамі, для придушення яких нідерландська влада змушена була задіяти спецпризначенців.

16 квітня в Туреччині пройде плебісцит, на якому громадянам запропонують схвалити поправки до конституції. Якщо більшість проголосує "за", країна перетвориться на президентську республіку. Президент стане верховним головнокомандувачем, отримає контроль над ключовими постами в збройних силах, зможе формувати уряд і розпускати парламент. Посаду прем'єр-міністра буде ліквідовано, число парламентаріїв збільшиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram