ГоловнаСвіт

НАТО не визнає вибори в Абхазії

В Альянсі заявили, що ніколи не визнають Абхазію і Південну Осетію незалежними державами.

НАТО не визнає вибори в Абхазії
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Блок НАТО не визнає вибори, проведені в окупованому грузинському регіоні Абхазія.

Про це заявив спеціальний представник генерального секретаря НАТО на Кавказі і в Середній Азії Джеймс Аппатурай, повідомляє "Укрінформ".

"НАТО не визнає вибори, проведені 12 березня в грузинському регіоні Абхазія. Ці вибори не сприяють вирішенню ситуації в Грузії", - підкреслив спецпредставник генсека.

В Альянсі також вкотре заявили, що союзники ніколи не визнають Абхазію і Південну Осетію незалежними державами.

"Альянс продовжує надавати підтримку суверенітету і територіальній цілісності Грузії в рамках міжнародно визнаних кордонів", - підкреслив Аппатурай.

Абхазія так само, як і Південна Осетія, проголосила незалежність від Грузії на початку 1990-х років. Після цього був грузино-абхазький конфлікт, який тривав протягом 1992-1993 років.

Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою після того, як за підсумками війни з Грузією у 2008 році Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, які входили до складу Грузії. Крім Росії, незалежність Південної Осетії й Абхазії визнали Венесуела, Нікарагуа і Науру. Євросоюз не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії.

Як повідомляли раніше, оборонні витрати НАТО зросли вперше за 7 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram