ГоловнаСвіт

Ключового свідка у справі Магнітського могли отруїти, - адвокат

Експерти не виявили в супі зі щавлю, який їв Перепиличний, самого щавлю.

Ключового свідка у справі Магнітського могли отруїти, - адвокат
Фото: independent.co.uk

Одного з головних інформаторів у справі Сергія Магнітського Олександра Перепиличного, який помер у Великобританії 2012 року, могли отруїти за допомогою супу зі щавлю. Таку версію висловив адвокат на попередніх слуханнях у справі. Про це у вівторок повідомляє Reuters.

44-річний Перепиличний помер після ранкової пробіжки. Відповідно до первинного висновку судмедекспертів і поліції, смерть наступила в результаті аритмії і зупинки серця. Однак пізніше оголосили результати токсикологічної експертизи, які показали наявність в організмі Перепиличного слідів рідкісної отрути рослинного походження.

За однією з розглянутих у суді версій, Перепиличний у день смерті їв зелений борщ. Однак проведені після смерті аналізи не виявили в шлунку бізнесмена слідів щавлю. На думку адвоката Боба Моксона Брауна, можливо, щавель підмінили чимось іншим. Адвокат також вважає дивним, що в день смерті поліція не взяла свідчень у вдови Перепиличного.

Олександр Перепиличний отримав політичний притулок у Великобританії 2010 року. Він співпрацював зі швейцарською прокуратурою у справі про відмивання коштів, яку також розслідував юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський. Перед смертю Перепиличний говорив, що на його адресу надходять погрози. Пізніше адвокати фонду звинуватили російські спецслужби в причетності до його загибелі.

Нагадаємо, в грудні США розширили дію "закону Магнітського" на весь світ. Зокрема, закон вводить персональні санкції проти громадян, яких влада США вважає причетними до порушення прав людини і принципу верховенства права в Росії. Санкції обмежують в'їзд на територію США і дозволяють заблокувати фінансові активи в деяких банках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram