ГоловнаСвіт

Мубарака звільнять з-під варти упродовж двох днів

Очікується, що Мубарак повернеться в будинок у Геліополісі, де він жив до вступу на посаду президента.

Мубарака звільнять з-під варти упродовж двох днів
Хосни Мубарак
Фото: http://obozrevatel.com/

Генеральний прокурор Єгипту Набіль Садек сьогодні прийняв рішення звільнити екс-президента Хосні Мубарака, який відбував покарання у військовому госпіталі в Каїрі.

Про це пише Egypt Independent.

"Я думаю, що Мубарака відпустять з лікарні впродовж дня або двох", - сказав адвокат Мубарака.

За словами представника захисту екс-президента, Мубарак повернеться в будинок у Геліополісі, де він жив до вступу на посаду президента, яку займав упродовж 30 років.

Екс-президента Хосні Мубарака узяли під варту після революції в країні, яка почалася 25 лютого 2011 року та призвела до його відставки. Невдоволення єгиптян викликали високий рівень безробіття, низький рівень мінімальної заробітної плати, нестача житла, зростання цін на продукти, відсутність свободи слова, низький рівень життя і структурно-демографічні чинники.

2 червня 2012 року Мубарак і екс-голова МВС країни Аль-Адлі були засуджені кримінальним судом Каїра до довічного ув'язнення. Судді визнали їх причетними до загибелі мирних громадян. Адвокати подали апеляцію на вирок, і на початку 2013 року кримінальний суд Єгипту її задовольнив. Восени 2014 року каїрський суд прийняв рішення зняти з екс-президента Єгипту та його синів усі звинувачення у справі про загибель демонстрантів і корупцію. Це призвело до масових заворушень. У результаті прокуратура оскаржила рішення суду через процесуальні порушення.

До цього з Мубарака зняли звинувачення в низці корупційних справ, але за однією з них - справі про президентські палаци - в травні 2015-го колишнього лідера Єгипту засудили до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в березні Мубарак заявив про свою непричетність до вбивств демонстрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram