ГоловнаСвіт

У Південній Кореї назвали найімовірніших кандидатів у президенти

Найімовірнішим кандидатом у президенти Республіки Корея вважається екс-лідер Демпартії.

У Південній Кореї назвали найімовірніших кандидатів у президенти
Фото: lifedon.com.ua

Колишній лідер Демократичної партії Мун Чже Ін є найімовірнішим кандидатом на пост президента Південної Кореї.

Про це свідчать результати опитування Корейського дослідного центру на замовлення агентства Yonhap і телерадіокомпанії KBS.

Відзначають, що Мун отримав рейтинг схвалення 29,9%. Його позиція залишилася майже незмінною порівняно з аналогічним опитуванням, проведеним у лютому.

Як зазначено, на другому місці - ще один представник Демократичної партії, губернатор провінції Чхунчхон-Намдо Ану Чжон Хі з 17% голосів респондентів. А виконувач обов'язків прем'єр-міністра і президента країни Хван Ге Ан набрав 9,1% голосів, посівши третю сходинку. Минулого місяця за нього проголосувало 11,2% опитаних. При цьому в дослідженні наголошено, що Хван Ге Ан ще не висловив своїх президентських амбіцій.

В опитуванні взяли участь 2046 респондентів Південної Кореї з похибкою плюс-мінус 2,2%.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Південної Кореї Кім Йонг Док заявив, що вибори президента відбудуться не пізніше за 9 травня.

Конституційний суд 10 березня прийняв рішення про імпічмент президента Пак Кин Хе в зв'язку з корупційним скандалом. Він розгорівся після того, як стало відомо, що її наближена Чхве Сунн Сіль, яка не займала офіційних посад, мала доступ до секретних документів, а також втручалася в кадрові призначення і брала участь у політиці держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram