ГоловнаСвіт

Польська прокуратура викликала Туска на допит

Голову Євроради допитають у справі проти колишніх співробітників спецслужб.

Польська прокуратура викликала Туска на допит
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

Районна прокуратура у Варшаві викликала на допит президента Європейської ради Дональда Туска у зв'язку зі справою проти колишніх співробітників спецслужб.

Про це йдеться в заяві прокуратури, передає агентство Рейтер.

"Дональда Туска викликано як свідка у справі проти колишніх керівників військових контррозвідувальних служб (SKW), яким було пред'явлено звинувачення у співпраці зі спецслужбами іншої країни без дозволу прем'єр-міністра", - заявив прокурор Міхал Дзєканський (Michal Dziekanski).

Йдеться про події 2010 року, коли Туск був прем'єр-міністром Польщі.

Нагадаємо, що 9 березня Туска переобрали головою Євроради. Після переобрання Туска Польща заявила про "диктат Берліна" в ЄС. У підсумку польський прем'єр Беата Шидло не підписала спільну заяву країн ЄС за підсумками саміту в Брюсселі.

Як повідомляли раніше, традиційно рутинне питання про переобрання голови Євроради цього разу виявилося несподівано спірним через стосунки Туска з лідером владної партії Польщі "Право і справедливість" Ярославом Качинським. Останній відмовився підтримати кандидатуру Туска на новий термін на посаді голови Євроради і припустив, що Польща може видати "європейський ордер на арешт" Туска.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram