ГоловнаСвіт

Reuters повідомило про роботу російських найманців у Лівії

Російські контрактники не брали участі в бойових діях у Лівії, але були озброєні.

Reuters повідомило про роботу російських найманців у Лівії
Архив
Фото: reparter.org

Кілька десятків найманців із Росії працювали в Лівії до лютого 2017 року.

Про це агентству Рейтер повідомив голова приватної військової компанії (ПВК) "РСБ-Груп" Олег Криницин.

В інтерв'ю агентству він розповів, що російських контрактників відправили до Лівії минулого року, вони займалися розмінуванням промислового об'єкта поблизу міста Бенгазі.

Агентство відзначає, що російські контрактники працювали на території, що перебуває під контролем командувача Лівійської національної армії Халіфа Хафтара. ООН не визнає законними його повноваження.

Криницин відмовився повідомити, хто найняв його компанію для цієї мети, конкретне місце операції і назву промислового об'єкта. Він зазначив, що "РСБ-Груп" не співпрацює з Міноборони Росії, але "консультується" з МЗС РФ. При цьому Рейтер із посиланням на джерела зазначає, що навряд чи робота "РСБ-Груп" велася за підтримки Москви. 

За словами голови ПВК, російські контрактники не брали участі в бойових діях у Лівії, але були озброєні. Він також відмовився повідомляти, якого типу в них була зброя.

Військові й урядовці в східній Лівії сказали агентству, що не знали про присутність контрактників на території країни.

Наприкінці листопада 2016 року Хафтар приїжджав до Москви, де він зустрівся з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим і провів зустріч у Міноборони Росії. Він озвучив свої побажання щодо отримання допомоги від Росії в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Нагадаємо, в серпні 2016 року двоє російських найманців розповіли про сотні загиблих у Сирії росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram