ГоловнаСвіт

Число жертв подвійного теракту в Дамаску зросло до 74

Відповідальність за теракти взяло на себе ісламістське угруповання "Джебхат Фатах аш-Шам".

Число жертв подвійного теракту в Дамаску зросло до 74
Фото: EPA/UPG

За останніми даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, в результаті подвійного теракту в Дамаску 11 березня загинули 74 людини - 43 паломники з Іраку, 20 представників провладних сил, а також 11 випадкових перехожих. Серед загиблих - вісім дітей.

Міністерство закордонних справ Іраку повідомило про близько 40 загиблих у результаті теракту, передає DW.

Вибухи, що пролунали в центральному районі сирійської столиці, де сконцентровано багато шиїтських мавзолеїв, стали одним із найскладніших терактів у Дамаску. Жертвами нападу стали переважно шиїти - паломники з Іраку, які мали намір відвідати місцеву святиню.

Відповідальність за теракти, скоєні 11 березня в Дамаску, взяло на себе ісламістське угруповання "Джебхат Фатах аш-Шам" (раніше - "Фронт ан-Нусра", була пов'язана з "Аль-Каїдою"). Створений угрупованням у січні цього року "Комітет визволення Леванту" в заяві, оприлюдненій у неділю, 12 березня, зазначив, що теракти скоїли два смертники, а мішенню були представники проурядових і проіранських збройних підрозділів, повідомляє агентство AP. Ці теракти мали стати посланням Ірану, який підтримує режим Башара Асада, йдеться в заяві.

Варто зазначити, що президент Сирії Башар Асад в інтерв'ю китайським ЗМІ напередодні заявив, що сподівається на закінчення війни на території своєї країни вже цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram