ГоловнаСвіт

У Німеччині евакуювали п'ять АЕС через втрату зв'язку з літаком

У повітря підняли військові літаки.

У Німеччині евакуювали п'ять АЕС через втрату зв'язку з літаком

Через втрату зв'язку з літаком в повітряному просторі Німеччини на п'яти атомних електростанціях на півночі країни була проведена евакуація. На території АЕС залишилася лише мінімальна кількість працівників, передбачена для аварійних випадків, повідомляє DW.

Евакуацію провели на електростанціях в Брюнсбюттелі і Брокдорфі на землі Шлезвіг-Гольштейн, а також в Гронді, Лінгені і Унтервезері в Нижній Саксонії. Ситуація в Брокдорфі вимагала участі поліції, оскільки евакуація збіглася за часом з акціями протесту і блокади АЕС.

Інцидент стався в п'ятницю, 10 березня, між 10:27 і 10:49. Літак, з яким над Угорщиною перервався зв'язок, летів до Лондона. У Чехії його супроводжували два перехоплювачі, які замінили інші літаки при вході лайнера в повітряний простір Німеччини. Над Кельном супровід літака взяла на себе бельгійська авіація, повідомляють німецькі військово-повітряні сили.

При цьому в міністерстві захисту навколишнього середовища і переходу на альтернативні джерела енергії в федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн запевняють, що ситуацію швидко владнали. Переривання зв'язку з літаком могло бути пов'язано з технічною несправністю або порушенням правил експлуатації.

Як повідомлялося, Німеччина планує до 2022 року вимкнути всі атомні електростанції і відмовитися від виробництва атомної енергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram