ГоловнаСвіт

У Білорусі міліція затримала учасників "Маршу недармоїдів"

Люди в цивільному затримали лідерів опозиційних партій.

У Білорусі міліція затримала учасників "Маршу недармоїдів"
"Марш нетунеядцев" в Минске
Фото: EPA/UPG

У білоруському місті Молодечно Мінської області 10 березня близько тисячі людей взяли участь у "Марші недармоїдів". Міліція не перешкоджала проведенню акції, однак після неї люди в цивільному затримали лідера "Об'єднаної громадянської партії Анатолія Лебедька, голова руху "За свободу" Юрія Губаревича, співголову "Білоруської християнської демократії" Віталія Римашевського, а також журналіста "БелаПАН" Сергія Королевича.

Затримано також й інших учасників акції, передає Радіо Свобода.

Під час акції білоруські активісти ухвалили "резолюцію" з низкою вимог. Головні з них - відміна декрету №3, зміна економічного курсу та проведення справедливих виборів. У резолюції також зазначається, що якщо влада не виконає ці вимоги, то люди виступлять за відставку президента Олександра Лукашенка і його уряду.

Під час акції лунали традиційні для таких маршів гасла: "Ні - декрету № 3", "Лукашенко, йди!", "Досить!" "Живє Бєларусь!". Один з учасників акції тримав плакат "Головний дармоїд - в Дроздах" (резиденції президента Білорусі).

Раніше повідомлялося, що влада Мінська погодила проведення "Маршу недармоїдів" 15 березня.

У лютому в Мінську та інших містах Білорусі пройшли несанкціоновані місцевою владою мітинги і ходи проти декрету №3, відомішого як "податок на дармоїдство". Після акції в Бресті суди почали давати активістам добу арешту.

Нагадаємо, що напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив протягом року не стягувати "податок на дармоїдів". Він також доручив скласти списки тих, хто підпадає під декрет №3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram