ГоловнаСвіт

Влада Мінська погодила проведення "Маршу недармоїдів"

Організатори акції хотіли б провести її в центрі Мінська.

Влада Мінська погодила проведення "Маршу недармоїдів"
Беларусь
Фото: suyarkov.com

Мінськміськвиконком дозволив провести "Марш недармоїдів" 15 березня.

Про це повідомляє TUT.by

За словами одного з організаторів акції Дениса Садовського, учасники ходи зберуться біля кінотеатру "Жовтень" і пройдуть до площі Бангалор.

При цьому перший заступник партії "Зелених" Дмитро Кучук не виключає, що маршрут ходи можуть змінити, оскільки заявники ним не задоволені. За його словами, організатори акції хотіли б провести її в центрі Мінська, передає РИА Новости.

"Як присутні люди вирішать, так і буде. Я думаю, що на Бангалор бажання йти ні в кого немає. Ми як заявник не будемо закликати до зміни маршруту, але бажанням людей ми перешкоджати не можемо", - сказав Кучук.

Ще один заявник акції Анатолій Лебедько повідомив, що найближчими днями такі акції пройдуть у низці білоруських міст, у тому числі в Бобруйську, Рогачові, Пінську та інших.

У лютому в Мінську й інших містах Білорусі пройшли несанкціоновані місцевою владою мітинги і марші проти декрету №3, більш відомого як "податок на дармоїдство". Після акції в Бресті суди почали давати активістам добу арешту.

Нагадаємо, що напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив протягом року не стягувати "податок на дармоїдів". Він також доручив скласти списки тих, хто підпадає під декрет №3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram