ГоловнаСвіт

Міністри країн Бенілюксу хочуть обговорити майбутнє ЄС з країнами Центральної та Східної Європи

Країни Бенілюксу хочуть грати позитивну роль у формуванні майбутнього ЄС.

Міністри країн Бенілюксу хочуть обговорити майбутнє ЄС з країнами Центральної та Східної Європи
Шарль Мишель, Марк Рютте, Ксавье Беттель
Фото: EPA/UPG

Міністри країн Бенілюксу (Бельгія, Нідерланди і Люксембург) запросили представників Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини на переговори в Нідерландах для обговорення майбутнього Євросоюзу.

Про це заявив голландський прем'єр Марк Рютте, повідомляє агентство Рейтер

Як нагадує агентство, європейські лідери повинні зустрітися в Римі 25 березня, щоб відсвяткувати 60-ту річницю Євросоюзу і намітити подальший шлях розвитку блоку після рішення Великобританії про вихід з ЄС і подальшого зростання євроскептицизму в європейських країнах.

За словами Рютте, який виступав із колегами з Бельгії та Люксембургу Шарлем Мішелем і Ксав'є Беттелем, країни Бенілюксу хочуть грати позитивну роль у формуванні майбутнього ЄС.

"Ми вирішили запросити членів країн "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Угорщина, Словаччина, - ред.) до Нідерландів, щоб провести спільне засідання. Пізніше в цьому році ми проведемо зустріч із трьома країнами Балтії, також щоб обговорити майбутнє Євросоюзу", - сказав Рютте.

Нагадаємо, напередодні Дональда Туска переобрали головою Євроради. Після переобрання Туска Польща заявила про "диктат Берліна" в ЄС.

"Ми йдемо на зближення і зв'язуємося з країнами "Вишеградської групи" і країнами Балтії, щоб сказати, що ми сильніші разом, навіть якщо іноді це не дуже просто", - підсумував Беттель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram