ГоловнаСвіт

У нетрях Каїра знайшли стародавню статую Рамзеса II

Міністерство у справах старожитностей Єгипту назвало знахідку однією з найважливіших будь-коли зроблених.

Археологи знайшли 8-метрову статую, занурену в ґрунтову воду в одному з бідних районів єгипетської столиці Каїра. На їхню думку, статуя зображує фараона Рамзеса II, який правив Єгиптом понад 3000 років тому. Про це пише The Telegraph.

Міністерство у справах старожитностей Єгипту назвало знахідку однією з найважливіших будь-коли зроблених. Статуя була виявлена поблизу руїн храму, присвяченого Рамзесу II в стародавньому місті Геліополь, розташованого у східній частині сучасного Каїра.

Голова міністерства у справах старожитностей Халед аль-Анані зазначив, що статую знайшли минулого вівторка, вона зроблена з кварциту - метаморфічної гірської породи, що складається в основному з кварцу.

За словами міністра, було знайдено бюст статуї, нижню частину голови, корону, праве вухо і фрагмент правого ока.

Крім того, археологи з єгипетсько-німецької команди виявили верхню частину статуї, що зображає фараона Сеті II, онука Рамзеса II. Її довжина становить 80 сантиметрів.

Тепер археологи спробують знайти решту частин обох статуй, а вже після цього почнеться їхнє відновлення. Якщо версія про те, що велика статуя зображує Рамзеса II підтвердиться, то цю статую розмістять біля входу у Великий єгипетський музей, який відкриють 2018 року.

Як зазначає The Telegraph, знайдені статуї можуть зіграти на руку туристичній індустрії Єгипту, яка залишається найбільшим джерелом іноземної валюти для країни.

Рамзес II Великий - фараон Давнього Єгипту з XIX династії, правив приблизно в 1279-1213 роках до н. е. Син Сеті I і цариці Туї. Один з найбільших фараонів Давнього Єгипту. Мав почесний титул А-нахту, тобто "Переможець". Кількість його пам'ятників різного ступеня збереження в Єгипті і Нубії дуже велика.

Як повідомляли раніше, задля залучення туристів Центральний банк Єгипту виділив безвідсотковий кредит у розмірі $250 млн на проведення реновації та відновлення готельної бази кращих курортів країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram