ГоловнаСвіт

Конгрес США заборонив Пентагону співпрацювати з "Рособоронекспортом"

Заборона діятиме, доки російська корпорація не припинить постачання зброї до Сирії, а також доки російські військові не залишать Крим. 

Конгрес США заборонив Пентагону співпрацювати з "Рособоронекспортом"
Пентагон

Палата представників США переважною більшістю голосів схвалила законопроект про фінансування військових витрат у розмір $578 млрд.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Документ, який дасть можливість збройним силам США функціонувати до кінця вересня, містить формулювання, що забороняють співпрацю з "Рособоронекспортом" - російською компанією, яка торгує зброєю.

Законопроект був схвалений 371 голосом "за" при 48 голосах "проти" і тепер надійде на розгляд до Сенату.

Законопроект включає витрати в сумі $ 516 млрд на фінансування основних потреб військових - від закупівель бомб і куль до навчання військовослужбовців. Близько $ 62 млрд виділяється на фінансування поточних військових операцій в Афганістані, Іраку та інших країнах.

"Жодні з цих коштів не можуть бути використані міністром оборони для укладення контрактів з  "Рособоронекспортом", - наголошується в документі.

Заборона діятиме доти, доки російська корпорація не припинить "постачання летального військового обладнання Сирії, а також доки російські збройні сили не покинуть Крим".

Нагадаємо, раніше Конгрес США запропонував виділити Україні $ 150 млн на оборону.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram