ГоловнаСвіт

Парламент Угорщини посилив вимоги до мігрантів

Прийнято новий міграційний закон.

Парламент Угорщини посилив вимоги до мігрантів
Фото: EPA/UPG

Парламент Угорщини прийняв новий міграційний закон, згідно з яким нелегальні мігранти будуть зобов'язані чекати розгляду своїх прохань про надання притулку виключно в так званих транзитних зонах на угорсько-сербському кордоні без можливості потрапити на територію цієї країни.

Як повідомляє Радіо Свобода, за таку редакцію законопроекту в представленні міністра внутрішніх справ Шандора Пінтейра 138 голосами проголосувала урядова коаліція. Проти висловилися лише 6 депутатів Партії зелених. Утрималися 22 парламентарії від лівоцентристських партій.

Співголова Гельсінського комітету Угорщини Марта Пардаві зазначила, що новий закон не вирішить нагальних проблем нелегальної міграції і при цьому вводить тимчасове обмеження прав людини.

"Це утримання під вартою, оскільки вони не зможуть потрапити в Угорщину через колючий дріт, охорону поліції і військових, тобто ясно, що це насправді означає ув'язнення", - вважає вона.

Останнім часом в західних ЗМІ з'явилися публікації про те, що хоча потік нелегальної міграції в порівнянні з 2014-15 роками зменшився в рази, до нелегальних мігрантів на сербсько-угорському кордоні все ще застосовують грубу фізичну силу і навіть нацьковують службових собак. Високопосадовці угорської поліції заперечують такі заяви.

Нагадаємо, в кінці жовтня прем'єр-міністр Угорщини Орбан пригрозив ЄС судом через квоти на мігрантів. На початку жовтня в Угорщині через низьку явку провалився ініційований Орбаном референдум, покликаний визначити волю громадян країни з приводу квот Євросоюзу щодо розселення біженців.

Раніше угорський прем'єр заявив, що ЄС слід депортувати всіх нелегальних мігрантів. За його словами, є лише одне рішення, яке влаштує всі країни ЄС, включаючи Німеччину, що зазнає проблеми з мігрантами.

Європа в 2015 році відчула наплив біженців з охоплених військовими діями країн Близького Сходу. Один із шляхів проникнення мігрантів в ЄС проходив через Угорщину.

Як повідомлялося в лютому, Угорщина почала будівництво другого паркану на кордоні з Сербією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram