ГоловнаСвіт

WikiLeaks почав публікацію найбільшого витоку даних з ЦРУ

Американська розвідка здатна зламувати смартфони.

WikiLeaks почав публікацію найбільшого витоку даних з ЦРУ

Сайт WikiLeaks почав серію публікацій даних Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США. Проект, що отримав назву Vault 7, стане найбільшим витоком конфіденційних даних розвідки, йдеться на сайті WikiLeaks.

Перша порція публікацій отримала назву Year Zero. Вона включає в себе понад 8,7 тис. документів і файлів, отриманих з центру кіберрозвідки ЦРУ в Ленглі, штат Вірджинія.

Ця серія публікацій, зокрема, демонструє існування глобальної програми для злому різних пристроїв і систем американського і європейського виробництв, таких як смартфони iPhone від Apple, операційні системи Android від Google і Windows від Microsoft і навіть телевізори Samsung, які здатні були перетворюватися в пристрої запису.

У прес-релізі WikiLeaks також зазначається, що консульство США у Франкфурті-на-Майні в Німеччині є таємною "хакерською" базою ЦРУ для організації кібератак на Європу, Близький Схід і Африку.

Крім того, стверджується в прес-релізі WikiLeaks, ЦРУ краде чужі комп'ютерні віруси і може з їх допомогою влаштовувати кібератаки "під чужим прапором".

У середині лютого сайт WikiLeaks вже публікував частину даних, що стосуються діяльності ЦРУ.Зокрема, була опублікована порція документів, яка вказує на втручання ЦРУ у вибори президента Франції 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram