ГоловнаСвіт

Пакистан тимчасово відкрив КПП на кордоні з Афганістаном після терактів

Влада Пакистану планує побудувати фізичні загородження на окремих ділянках кордону з Афганістаном.

Пакистан тимчасово відкрив КПП на кордоні з Афганістаном після терактів

Пакистан сьогодні відновив роботу двох основних прикордонних переходів - Торхам і Чаман - на пакистано-афганському кордоні.

Про це повідомляє Associated Press.

Пакистан закрив КПП Торхам і Чаман у ніч на 17 лютого у відповідь на серію терактів у середині лютого. Влада країни вважає, що теракти були здійснені за вказівкою терористів, які переховуються на території Афганістану. Закриттям КПП і посиленням патрулювання кордону в Ісламабаді сподіваються запобігти проникненню бойовиків у Пакистан з афганської території.

На цей момент обидва прикордонні переходи пропускають тільки мандрівників, які прямують пішки, перетин кордону на автомобілі не дозволено. Також заборонено транскордонні торговельні операції. Прикордонний пункт у Чамані працюватиме з 8:00 до 17:00 за місцевим часом (05:00-14:00 за Києвом). В цілому обидва КПП будуть відкриті до четверга, уточнює телеканал Geo.TV.

Про те, що прикордонпункти Торхам і Чаман відновлять роботу, напередодні повідомило міністерство закордонних справ Пакистану. У МЗС зазначили, що це робиться для того, щоб дати можливість громадянам обох країн, які перебувають на території країни-сусіда за чинною візою, повернутися на батьківщину.

Крім введення суворого прикордонного режиму на тлі терактів, влада Пакистану в лютому також повідомила, що протягом декількох місяців заплановано почати будівництво фізичних загороджень на окремих ділянках кордону з Афганістаном.

Нагадаємо, що 16 лютого в Пакистані під час вибуху в храмі загинули десятки людей. Відповідальність за вибух взяла на себе "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram