ГоловнаСвіт

Малайзія запобігла замаху на саудівського короля

Саудівська компанія оголосила про плани інвестувати $7 млрд у малайзійський нафтопереробний проект.

Малайзія запобігла замаху на саудівського короля
Король Саудовской Аравии Салман ибн Абдул-Азиз Аль Сауд
Фото: EPA/UPG

Влада Малайзії стверджує, що запобігла змові з метою нападу на короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдул-Азіза Аль Сауда під час його турне по Азії минулого місяця.

Про це повідомляє Financial Times

"Начальник поліції Малайзії Халід Абу Бакар заявив у вівторок, що семеро осіб, заарештованих у лютому, яких підозрюють у зв'язках з групами бойовиків, у тому числі "Ісламської держави" планували напасти на саудівського короля в Куала-Лумпурі", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують, всі семеро були заарештовані, включаючи чотирьох громадян Ємену. У попередній заяві поліція повідомляла, що двоє чоловіків, які є громадянами Малайзії та Індонезії, планували широкомасштабний теракт за участю легкового автомобіля або вантажівки.

З візиту короля Салмана в Малайзію почалося його місячне турне по країнах Азії, яке охоплює Індонезію, Китай, Японію і Мальдівські острови.

Повідомляють, що на другий день візиту короля державна нафтова компанія Саудівської Аравії оголосила про плани інвестувати $7 млрд у малайзійський нафтопереробний проект.

У листопаді в Польщі затримали чоловіка зі шприцем і ножем, імовірно, він готував замах на президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram