ГоловнаСвіт

У Гамбурзі скасували агітаційний виступ голови МЗС Туреччини

Гамбург став четвертим німецьким містом, де були скасовані виступи турецьких чиновників.

У Гамбурзі скасували агітаційний виступ голови МЗС Туреччини
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Запланований на 7 березня виступ голови МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу на мітингу в німецькому Гамбурзі скасували.

Про це повідомляє DW.

Причиною прийнятого в понеділок, 6 березня, рішення стали міркування безпеки.

За словами прес-секретаря адміністрації одного з районів міста, зал, в якому планували проведення акції, закрили через несправність системи протипожежної сигналізації, повідомляє інформагентство dpa.

Гамбург став четвертим німецьким містом, де були скасовані виступи турецьких чиновників на підтримку конституційної реформи в Туреччині. Рішення муніципалітетів викликали гостру дипломатичну суперечку між Анкарою і Берліном. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дорікнув ФРН у поверненні до "нацистської практики", а Німеччина відкинула критику як "абсурдну".

Виступи в Німеччині важливі для представників турецької влади, оскільки в країні проживає близько 1,4 млн турків, які матимуть право голосу на референдумі. Голосування з приводу реформи, яка суттєво посилить повноваження президента Туреччини, призначене на 16 квітня. Всього в ФРН проживають близько 3 млн осіб турецького походження.

Нагадаємо, раніше в березні німецькому місту, яке скасувало захід за участю турецького міністра, пригрозили вибухом. МЗС Туреччини викликало "на килим" посла Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram