ГоловнаСвіт

Колишній поліцейський звинуватив президента Філіппін у вбивствах

Офіцер розповів, що був свідком і учасником близько 200 убивств.

Колишній поліцейський звинуватив президента Філіппін у вбивствах
Родриго Дутерте

Колишній офіцер поліції міста Давао Артуро Ласканас заявив, що президент Філіппін Родріго Дутерте в період роботи мером міста створив так званий "загін смерті", який убивав людей за його наказом.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Під присягою Ласканас заявив що, очолюючи створений Дутерте "загін смерті", він був свідком і учасником близько 200 вбивств. Останнє з них відбулося 2015 року. Також поліцейський розповів про вбивство двох журналістів, які критикували мера, за вказівкою начальника служби безпеки Дутерте.

Ласканас уже давав свідчення в сенаті в жовтні минулого року і все заперечував. Однак, на нинішніх слуханнях офіцер зізнався, що перед минулим свідченнями його залякали. Тепер же він вирішив розповісти правду, щоб "очистити совість".

Нагадаємо, Дутерте вступив на посаду президента 30 червня. Його передвиборна програма будувалася серед іншого на обіцянках перемогти наркоторгівлю в країні. 16 грудня він розповів у інтерв'ю, що під час перебування мером Давао власноруч застрелив трьох підозрюваних у скоєнні злочинів.

Дутерте був мером Давао протягом 20 років. За цей час рівень злочинності в місті пішов на спад, проте мера звинувачували у фінансуванні "загонів смерті", готових розправитися з кожним, хто становив загрозу громадському порядку.

На початку лютого церква виступила проти позасудових розстрілів на Філіппінах.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram