ГоловнаСвіт

Французька партія "Республіканці" натякнула на можливу заміну кандидата в президенти

У партії заявили, що "відмовляються вести своїх активістів і виборців на колективне самогубство".

Французька партія "Республіканці" натякнула на можливу заміну кандидата в президенти
Франсуа Фийон

Одного з видних діячів французької партії "Республіканці" Крістіан Естрозі натякнув на можливу заміну кандидата в президенти Франції.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу BFMTV.

"У найближчі години ми виступимо з важливою ініціативою", - сказав політик. За його словами, виборча кампанія правих приречена на провал і не може більше тривати в такому дусі.

"Я відмовляюся вести наших активістів і виборців на колективне самогубство", - додав Естрозі. Відповідаючи на питання про те, чи може стати новим претендентом на президентську посаду від правих Ален Жюппе, Естрозі ухилився від відповіді.

Раніше 5 березня газета Journal du Dimanche з посиланням на опитування громадської думки, проведеного для неї компанією Ifop, повідомила, що результат опитування показав, що 71% французів вважають, що нинішній кандидат від "республіканців" Франсуа Фійон повинен вийти з президентської гонки. Щодо нього 24 лютого фінансова прокуратура офіційно відкрила розслідування в зв'язку з підозрами в фіктивному працевлаштуванні подружжя як свого асистента.

За місяць до цього видання Canard enchainé ("Прикута качка") опублікувало статтю, згідно з якою Фійон лише числилася як помічник свого чоловіка протягом декількох років. У цей час Фійон була депутатом Національної асамблеї (нижня палата парламенту). Загалом їй було виплачено €500 тис. як зарплату і премій.

Президентські вибори у Франції відбудуться в квітні-травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram