ГоловнаСвіт

У США відкрилися 50 центрів юридичної допомоги нелегалам з Мексики

У США проживають близько 6 млн нелегалів з Мексики.

У США відкрилися 50 центрів юридичної допомоги нелегалам з Мексики
Фото: http://skoro2012.ru

Влада Мексики відкрила на базі консульських відділів в 50 містах США центри юридичної допомоги співвітчизникам.

Про це повідомляє "Русская служба ВВС".

Голова МЗС Мексики Луїс Відегарай заявив, що таким чином уряд країни сподівається запобігти порушенням прав мексиканців, які проживають у США.

Необхідність створення консультативних відділів продиктована посиленням американського законодавства щодо нелегальних мігрантів. Центри юридичної допомоги надаватимуть безкоштовну підтримку мексиканцям, яких влада США може депортувати на батьківщину.

Як зазначає ВВС, така підтримка може знадобитися мільйонам людей. Зараз у США проживає близько 11 млн нелегалів, шість з яких є вихідцями з Мексики.

13 лютого Відегарай констатував, що кількість тих, хто звернувся за роз'ясненнями до дипломатичних представництв Мексики в США, "зростає в геометричній прогресії".

25 січня президент США Дональд Трамп підписав указ про охорону державних кордонів, що передбачає будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Як повідомлялося раніше в березні, на будівництво США стіни з Мексикою не вистачає понад $20 млрд. При цьому Трамп має намір ввести податок на імпорт з Мексики для оплати стіни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram