ГоловнаСвіт

У Нігерії пірати звільнили захоплених у заручники українського і російських моряків

Моряків звільнили за викуп.

У Нігерії пірати звільнили захоплених у заручники українського і російських моряків
Морские пираты (Архив)
Фото: EPA/UPG

У Нігерії пірати звільнили сімох росіян і громадянина України, яких захопили в полон 8 лютого.

Про це повідомляє ТАРС з посиланням на уповноваженого з прав людини в Севастополі Павла Буцая.

Він розповів, що всі звільнені "живі і здорові". Звільнити їх, за словами Буцая, вдалося в результаті переговорів, які спільно з посольством РФ проводила німецька компанія Briese Schiffahrts - їй належало судно, на якому перебували моряки в момент нападу піратів. "Німецька компанія Briese провела напружені переговори, в під час яких (...) було вжито всіх необхідних зусиль для якнайшвидшого звільнення. Завдяки злагодженим діям усіх членів екіпажу звільнено, вони живі і здорові", - повідомив Буцай.

Найближчим часом моряки повернуться в Росію. Їх родичам вже повідомили про звільнення. Також Буцай повідомив, що російських моряків звільнили за викуп, "але сума викупу не розголошується".

Моряки з Росії та України перебували на вантажному судні BBC Caribbean, яке належало німецькій компанії Briese Schiffahrts. На судно скоїли розбійний напад пірати, коли воно перебувало в територіальних водах Нігерії. Це сталося 5 лютого, однак про це стало відомо через три дні. Пірати взяли в заручники сімох росіян і одного громадянина України. Трьом членам екіпажу судна вдалося врятуватися і відвести корабель в Іспанію, звідки вони повернулися додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram