ГоловнаСвіт

Терористи-смертники підірвали три бензовози в Нігерії

У теракті брали участь підлітки.

Терористи-смертники підірвали три бензовози в Нігерії
Последствия теракта в Нигерии (Архив)
Фото: EPA/UPG

Три терористи-смертники підірвали три бензовози на північному сході Нігерії.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на місцеву владу.

Інцидент стався сьогодні рано-вранці (близько 3:00 за місцевим часом) у місті Майдугурі. Як зазначає АР, завтра в це місто повинні прибути з візитом представники Радбезу ООН.

За словами представника місцевого агентства з надзвичайних ситуацій Абдулкадира Ібрагіма, один зі смертників - жінка - активував вибуховий пристрій поряд із бензовозом, при цьому загорілися ще два бензовози і загинули двоє спільників - хлопчик і дівчинка. При цьому ніхто з мирних жителів не постраждав.

На думку місцевої влади, за атакою стоять бойовики радикального ісламістського угруповання "Боко Харам". 

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене 2002 року, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року вона змінила назву на "Західноафриканська провінція "Ісламської держави". За місяць до цього ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ). Жертвами "Боко Харам" за вісім років стали понад 15 тис. осіб, ще два мільйони стали вимушеними переселенцями.

Як повідомляли наприкінці січня, в Нігерії смертниці почали використовувати дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram