ГоловнаСвіт

Новий міністр внутрішніх справ США приїхав на роботу на коні

55-річний Зінке - представник ковбойського штату Монтана.

Фото: Bureau of Safety and Environmental Enforcement

Новий міністр внутрішніх справ США Раян Зінке, якого призначили 1 березня, у свій перший робочий день прибув у міністерство верхи на коні.

55-річний Зінке - представник штату Монтана. У 1986-2008 роках служив у спецназі військово-морського флоту США - загін "морські котики". Після виходу у відставку в званні капітана другого рангу, пішов у політику, у 2014 році обраний до палати представників, у 2016 році переобрався на новий термін.

Американське МВС не проводить поліцейських заходів та  не організовує безпеку. У його розпорядженні перебуває понад 20 відсотків федеральних земель, включаючи національні парки, такі як Єллоустоун і Йосеміті. У структурі відомства працюють 70 тисяч осіб.

Зінке належить на своєму посту реалізовувати політику президента США Дональда Трампа, який вже скасував низку регуляторних заходів у сфері природокористування для розвитку окремих галузей промисловості, зокрема, вугільної - на відміну від його попередника Барака Обами, який віддавав пріоритет охороні довкілля.

Фото: U.S. Park Police

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram