ГоловнаСвіт

У Грузії можуть змінити порядок виборів президента

У парламенті Грузії триває обговорення того, як повинен обиратися наступний президент.

У Грузії можуть змінити порядок виборів президента
Грузия
Фото: 1news.az

2018 року президент Грузії знову може бути обраний прямим шляхом - виборцями, після чого перша особа країни, можливо, буде затверджуватися парламентом.

За інформацією члена парламентської більшості Іраклія Сесіашвілі, владна команда розглядає такий порядок обрання президента країни, передає Грузія Online

"Якщо ми реально хочемо парламентську республіку і щоб не було гібридної системи, в цьому випадку роль президента свого роду тільки символічна, але в рамках балансу влади в нього важлива роль під час криз. Я вважаю, що від гібридної моделі ми повинні перейти до реальної парламентської моделі, що, зрозуміло, змінить порядок обрання президента", - заявив Сесіашвілі.

Він також додав, що "на цьому етапі триває обговорення того, як повинен обиратися наступний президент, щоб це не провокувало політичних пересудів, буцім владна партія "Грузинська мрія" бореться з якимось кандидатом".

"Можливо, на найближчих президентських виборах президента вибере народ, а вже з наступних виборів набуде чинності те, що відповідає парламентській моделі, коли президента обирає парламент", - підкреслив Сесіашвілі.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року владна партія отримала конституційну більшість у парламенті Грузії. Партії Михайла Саакашвілі не вдалося провести жодного кандидата в мажоритарці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram