ГоловнаСвіт

Росія завдала авіаудару по арабській коаліції в Сирії

Міноборони РФ усе заперечує.

Росія завдала авіаудару по арабській коаліції в Сирії
Фото: EPA/UPG

Російські військові літаки в Сирії випадково завдали удару по бійцях підтримуваного США опозиційного угруповання.

Про це повідомив американський генерал Стівен Таунсенд, командувач операцією проти "Ісламської держави".

Як повідомив Таунсенд, інцидент стався напередодні на півночі Сирії. "Кілька російських літаків завдали ударів по селах, які, як вони вважали, утримує ІД. Насправді ж там перебувають сили сирійської арабської коаліції", - сказав він журналістам, повідомляє Бі-бі-сі.

За словами Таунсенда, американські спецпризначенці перебували менш ніж за п'ять кілометрів від району, по якому завдали ударів. Він пояснив, що американські військові сповістили про інцидент російську сторону по спеціальному каналу зв'язку, після чого авіаудари вщухли.

Російське Міноборони у відповідь заявило, що авіація Росії і Сирії не завдавала жодного удару по районах у Сирії, про які говорять США.

За версією відомства, ВПС США заздалегідь повідомили російським військовим координати підтримуваних США опозиційних сил.

"Ця інформація була прийнята російським командуванням. Жодного удару по зазначених американською стороною районах сирійська або російська авіація не завдавала", - підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, 9 лютого  в районі міста Ель-Баб російська авіація завдала помилкового удару по позиціях турецьких військ, які протистоїть ІД у Сирії. Загинули троє турецьких військовослужбовців, 11 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram