ГоловнаСвіт

Високопосадовець із штабу Фійона звільнився через заяви кандидата в президенти

Екс-міністр звинуватив Фійона в недотриманні обіцянок.

Високопосадовець із штабу Фійона звільнився через заяви кандидата в президенти
Брюно Ле Мэр
Фото: EPA/UPG

Колишній міністр сільського господарства Франції Брюно Ле Мер заявив, що йде з передвиборного штабу кандидата в президенти Франсуа Фійона, який раніше сьогодні заявив про намір продовжити участь у президентських перегонах, незважаючи на отриману ним повістку в суд.

Про це повідомляє агентство Рейтер

У своєму "Твіттері" він написав, що вважає, що людина повинна "тримати своє слово". "Тому я відмовляюся від своїх функцій як представник кампанії Франсуа Фійона в європейських і міжнародних справах", - написав він.

За його словами, Фійон спочатку заявляв, що вийде з президентських перегонів, якщо проти нього розпочнуть розслідування.

Раніше сьогодні Фійон заявив, що отримав повістку в суд і очікує, що проти нього розпочнеться розслідування за підозрою в незаконних виплатах коштом громади його дружині і дітям. За словами самого Фійона, ці виплати були законними.

Минулого тижня у Франції фінансова прокуратура розпочала попереднє слідство у зв'язку зі звинуваченнями дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона в незаконному збагаченні.26 січня 2017 року повідомляли, що фінансовий відділ прокуратури Франції почав слідчу перевірку у справі про роботу дружини Фійона Пенелопи Кларк як парламентського асистента чоловіка: дружина кандидата в президенти нібито роками отримувала великі суми коштів на фіктивному робочому місці.

Пізніше прокурори розширили розслідування, включивши в нього виплати двом дітям Фійона.

Сам політик уже перепросив, заявивши, що "помилився", коли найняв дружину і дітей. Цього, однак, не вистачило, щоб уберегти рейтинг Фійона від часткового падіння.

14 лютого повідомляли, що корупційний скандал навколо Фійона змусив його колег по партії "Республіканці" говорити про загрозу зриву виборчої кампанії політика.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Франсуа Фійон здобув перемогу в другому турі праймериз правої партії "Республіканці". За результатами опитування, яке провело французьке видання Le Monde, Фійон разом з головою ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і колишнім міністром економіки Емануелем Макроном є головними претендентами на перемогу на травневих виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram