ГоловнаСвіт

Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа отримали повістки в суд (Оновлено)

Адвокат Пенелопи і самі Фійони поки що не коментували ситуацію.

Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа отримали повістки в суд (Оновлено)
Пенелопа Фийон
Фото: EPA/UPG

Пенелопу Фійон, дружину кандидата в президенти Франсуа Фійона, затримано для допиту у зв'язку з обвинуваченнями, що вона недостатньо працювала для виплат, які вона отримала як помічник свого чоловіка.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на видання Mediapart.

Адвокат Пенелопи і самі Фійони поки що не коментували ситуацію.

Разом з тим, за даними Le Figaro, Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа отримали повістки в суд. При цьому видання зазначає, що дружина Фійона перебуває вдома, а не під вартою.

Повістки стосуються справи про розкрадання державних коштів і фіктивне працевлаштування. Документ наказує Фійону і його дружині з'явитися в суд 15 і 18 березня.

Оновлено: Франсуа Фійон не збирається виходити з президентської гонки, попри розслідування. Про це він заявив журналістам у спеціальному зверненні, передає "Эхо Москвы".

Фійон підкреслив, що вважає всі звинувачення проти себе безпідставними. Одночасно кандидат підтвердив, що отримав повістку в суд на 15 березня.

Минулого тижня у Франції фінансова прокуратура почала попереднє слідство у зв'язку зі звинуваченнями дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона в незаконному збагаченні.

26 січня 2017 року повідомляли, що фінансовий відділ прокуратури Франції почав слідчу перевірку у справі про роботу дружини Фійона Пенелопи Кларк як парламентського асистента чоловіка: дружина кандидата в президенти нібито роками отримувала великі суми коштів на фіктивному робочому місці.

Пізніше прокурори розширили розслідування, включивши в нього виплати двом дітям Фійона.

Сам політик уже перепросив, заявивши, що "помилився", коли найняв дружину і дітей. Цього, однак, не вистачило, щоб уберегти рейтинг Фійона від часткового падіння.

14 лютого повідомляли, що корупційний скандал навколо Фійона змусив його колег по партії "Республіканці" говорити про загрозу зриву виборчої кампанії політика.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Франсуа Фійон здобув перемогу в другому турі праймериз правої партії "Республіканці". За результатами опитування, яке провело французьке видання Le Monde, Фійон разом з головою ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і колишнім міністром економіки Емануелем Макроном є головними претендентами на перемогу на травневих виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram