ГоловнаСвіт

Politico повідомило про перевірку телефонів співробітників Білого дому через витоки в ЗМІ

Минулого тижня в пресу потрапила інформація з закритої наради співробітників прес-служби Білого дому.

Politico повідомило про перевірку телефонів співробітників Білого дому через витоки в ЗМІ
Белый дом
Фото: EPA/UPG

Мобільні телефони кількох співробітників Білого дому перевірили через витік у ЗМІ інформації з закритої наради.

Відповідне розпорядження зробив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, повідомляє видання Politico

Один зі співрозмовників видання розповів, що минулого тижня Спайсеру стало відомо про те, що в пресу потрапила інформація з закритої наради співробітників прес-служби. Після цього він повторно викликав цих співробітників на нараду, перед якою вони повинні були здати на перевірку свої телефони, розповів один з учасників зустрічі.

На нараді Спайсер висловив співробітникам своє розчарування постійними витоками в ЗМІ інформації про дії адміністрації США. Він нагадав підлеглим, що, згідно з американським законодавством, співробітники адміністрації не можуть користуватися додатками для шифрування даних і автоматичного видалення відправлених повідомлень. Спайсер пригрозив великими проблемами учасникам наради в тому випадку, якщо інформація про ці перевірки потрапить у пресу.

Джерела Politico також розповіли, що перед рішенням почати перевірки телефонів Спайсер проконсультувався з радником з юридичних питань Доном Макганн, а під час наради в кімнаті були присутні представники юридичної служби Білого дому.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп відмовився відвідати традиційну вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому, заплановану на 29 квітня. Причини, через яку він відмовився взяти участь у вечері, президент США не назвав.

У п'ятницю, 24 лютого, журналістів CNN, The New York Times, The Los Angeles Times, Politico і BuzzFeed не пустили на прес-брифінг у Білому домі. При цьому журналістів телеканалів ABC, CBS, NBC і Fox News, агентств Reuters і Bloomberg, а також видань Breitbart і The Washington Times на брифінг пустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram