ГоловнаСвіт

У Нью-Орлеані пікап врізався в натовп людей, 28 поранених

Версію теракту наразі не розглядають.

У Нью-Орлеані пікап врізався в натовп людей, 28 поранених
Фото: EPA/UPG

В американському Нью-Орлеані автомобіль на великій швидкості врізався в натовп людей на костюмованому святі Марді Гра.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Щонайменше, 28 людей отримали поранення. 21 особу госпіталізовано, п'ятеро постраждалих перебувають у важкому стані. Ще семеро від госпіталізації відмовилися.

Водія пікапа затримано. У поліції впевнені, що він перебував під впливом сильної алкогольної або наркотичної інтоксикації. За словами одного з очевидців, водій практично не усвідомлював своїх дій.

Версію теракту наразі не розглядають.

Свято Марді Гра - аналог слов'янської Масляної, відзначається перед початком Великого посту. З усіх міст США в Нью-Орлеані святкування з нагоди приходу весни проходять особливо пишно - на вулицях влаштовують народні гуляння і костюмовані вистави.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Берліні вантажівка в'їхала у натовп людей на різдвяному ярмарку. Жертвами наїзду стали 12 людей, ще 48 постраждалих було госпіталізовано з пораненнями різного ступеня тяжкості. Громадянин Тунісу Аніс Амрі, який є головним підозрюваним у скоєнні теракту, був застрелений в передмісті Мілана Сесто-Сан-Джованні 23 грудня. У січні 2017 року затримано ще одного підозрюваного у причетності до теракту.

14 липня у Ніцці відбувся один з наймасштабніших терактів у сучасній історії Франції. Після святкового феєрверку на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував Мохамед Булель, виїхала на людну міську набережну. За свідченнями очевидців, водій керував машиною, роблячи зигзаги, щоб розчавити якомога більше пішоходів. Жертвами цієї атаки стали 86 осіб. Булеля застрелили поліцейські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram