ГоловнаСвіт

Олланд попросив Трампа акуратніше говорити про Францію

Президентові Франції не сподобалися слова "Париж більше не Париж".

Олланд попросив Трампа акуратніше говорити про Францію
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд звернувся в суботу, 25 лютого, до голови США Дональда Трампа із закликом акуратніше говорити про Францію. Це звернення стало відповіддю на слова Трампа про те, що "Париж більше не Париж", повідомляє Міжнародне французьке радіо.

"Не зовсім правильно висловлювати недовіру дружній країні. Я сам так не чиню щодо інших країн і попросив би американського президента не поводитися так щодо Франції", - заявив Олланд на Паризькому міжнародному сільськогосподарському салоні.

У п'ятницю, 23 лютого, Дональд Трамп, критикуючи міграційну політику Європи і, зокрема, Франції, згадав "одного друга", який відмовляється їздити в Париж. "Національна безпека починається з безпеки кордонів. Іноземні терористи не зможуть ударити по Америці, якщо вони не зможуть в'їхати на нашу територію", - сказав президент США на конференції американських консерваторів (Conservative Political Action Conference).

"Ось уже кілька місяців, як кількість американських туристів у Франції зростає, саме тому що французька влада робить значні зусилля в галузі безпеки. Я не порівнюватиму, але у Франції не дозволено носіння зброї і ніхто не стріляє в натовп", - відповів на це Олланд.

Нагадаємо, наприкінці січня Трамп, щойно заступивши на посаду, посварився з прем'єр-міністром Австралії під час телефонної розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram