ГоловнаСвіт

В ООН розкритикували Росію за Сирію

Постпред США при ООН назвала Росію "нянькою сирійського режиму".

В ООН розкритикували Росію за Сирію
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі в п'ятницю, 24 лютого, піддала гострій критиці Москву за намір накласти вето на проект резолюції, що передбачає санкції щодо офіційного Дамаска за атаки із застосуванням хімічної зброї, повідомляє DW.

"Це смішно. Як довго Росія планує служити нянькою сирійському режиму і придумувати відмовки?"- заявила вона.

Раніше заступник постійного представника Великобританії при ООН Пітер Вілсон повідомив журналістам, що США, Франція і Великобританія "дуже тісно працювали" над текстом відповідної резолюції і хочуть винести її на голосування "в найближчі дні".

Москва хоче заветувати проект документа.

У відповідь заступник постпреда РФ при ООН Володимир Сафронков попередив, що Москва накладе вето на проект документа. Сафронков, зокрема, висловив думку, що розслідування обставин застосування урядовими військами хімічної зброї в Сирії - необ'єктивне і не є незалежним.

На засіданні Радбезу ООН в серпні 2016 року російська сторона вже заявляла про свої сумніви в істинності висновків слідчої комісії всесвітньої організації, яка підтвердила факти застосування в Сирії хімічної зброї режимом Асада.

Нагадаємо, голова МЗС України Павло Клімкін закликав реформувати Раду безпеки ООН, щоб усунути зловживання правом вето постійними членами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram