ГоловнаСвіт

В Литву прибули німецькі танки

Загальна чисельність батальйону НАТО в Литві складе близько 1200 осіб.

Двадцять бойових машин піхоти Marder і 6 танків Leopard 2 в п'ятницю, 24 лютого, прибули з Німеччини в Литву, повідомляє DW.

Залізницею підрозділ важкої техніки бундесверу було доставлено на станцію Шештокай, звідки техніку перевезуть до місця постійної дислокації - на військову базу Рукла.

Таким чином, Німеччина завершила матеріальне забезпечення військової бази в Руклі. З середини січня до Литви було відправлено 120 контейнерів військових вантажів і 200 транспортних засобів. Близько 300 німецьких солдатів вже перебувають на базі, ще 150 будуть передислоковані туди найближчим часом.

Північноатлантичний альянс на липневому саміті ухвалив рішення про перекидання чотирьох батальйонів НАТО на східний фланг в країни Балтії та Польщу як гарантію їхньої безпеки на тлі дій Росії в Україні.

Німеччина здійснюватиме командування міжнародним союзницьким батальйоном НАТО в Литві, загальна чисельність якого становитиме близько 1200 осіб. США будуть командувати в Польщі, британці - в Естонії, а канадці - в Латвії.

В кінці січня-лютому війська і техніка США прибули в Польщу, Румунію та Болгарію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram