ГоловнаСвіт

У Росії пригрозили "відповісти" США в разі посилення ядерного потенціалу

"Росія матиме стільки ядерної зброї, скільки необхідно для гарантованого стримування".

У Росії пригрозили "відповісти" США в разі посилення ядерного потенціалу
Российское ядерное оружие
Фото: EPA/UPG

Колишній начальник Генштабу збройних сил РФ генерал армії Юрій Балуєвський заявив, що Росія вживатиме заходів у відповідь, якщо США почнуть нарощувати ядерні сили.

Про це він повідомив "Интерфакс-Агентство Военных новостей".

"Ми будемо шукати асиметричну відповідь, у тому числі, і щодо ядерних сил", - сказав Балуєвський.

Так він відреагував на заяву президента США Дональда Трампа про те, що того не влаштовує СНО-3 (договір між РФ і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь), і він має намір розвивати ядерний потенціал Штатів. Трамп назвав цей договір одностороннім, порівнявши його з угодою щодо іранської ядерної програми.

За словами Балуєвського, військовий бюджет США і так перевищує витрати на оборону Росії. Однак, за словами екс-начальника Генштабу, Росія матиме стільки ядерної зброї, скільки необхідно для гарантованого стримування.

У Москві хочуть скоріше обговорити з Вашингтоном подальшу долю договору СНО-3 і готуються до нової гонки озброєнь. Про це заявив голова комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов. У Фейсбуці він написав про загрозу повернення "до гірших часів 50-60-х років".

Нагадаємо, в середині січня президент Китаю запропонував заборронити ядерну зброю у всьому світі. Лідер КНР заявив, що "великі держави повинні поважати ключові інтереси всіх інших".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram