ГоловнаСвіт

Кандидата в канцлери ФРН Шульца запідозрили у фінансових порушеннях

Сам Шульц поки що не прокоментував звинувачення на свою адресу.

Кандидата в канцлери ФРН Шульца запідозрили у фінансових порушеннях
Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Голова комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле звинуватила нинішнього кандидата в канцлери ФРН Мартіна Шульца у "фаворитизмі найчистішої води".

Європейська інстанція перевіряє, чи є повідомлення про сумнівні дії Шульца підставою для офіційного розслідування, повідомляє DW.

Серед іншого йдеться про прес-аташе Шульца і менеджера його нинішньої передвиборної кампанії Маркуса Енгельса.

В інтерв'ю газеті Ruhr Nachrichten, опублікованому в п'ятницю, 24 лютого, Гресле заявила: "Шульц першого дня своєї роботи як голови Європарламенту підписав розпорядження про те, що місцем роботи Енгельса значився Брюссель, хоча той жив і працював у Берліні". Вона також зазначила, що Енгельса 2012 року відправили у тривале службове відрядження до Берліна, де він жив у той час. Але оскільки місцем його роботи вважався Брюссель, він отримував різні надбавки і відрядні гроші.

Комітет відправив великий опитувальник в управління справами Європарламенту, що повинно подати відповіді до 3 березня. При цьому в управлінні поки що не бачать жодних порушень закону колишнім головою парламенту ЄС. Сам Шульц досі не прокоментував цих звинувачень.

Нагадаємо, що Шульца висунули кандидатом на посаду канцлера Німеччини наприкінці січня. Він стане головним конкурентом Меркель на очікуваних 24 вересня виборах у Бундестаг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram