ГоловнаСвіт

Китай спростував повідомлення про посилення військової присутності на кордоні з КНДР

Ця інформація "є безпідставною і абсолютно сфабрикованою".

Китай спростував повідомлення про посилення військової присутності на кордоні з КНДР
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Інформація про те, що Китай після смерті в Малайзії брата лідера КНДР Кім Чон Нама збільшив кількість військових на кордоні з Північною Кореєю, є необґрунтованою і сфабрикованою.

Про це заявив офіційний представник міністерства оборони КНР Жень Гоцян, повідомляє агентство Рейтер

Раніше гонконгські ЗМІ повідомили, що після вбивства в Малайзії Кім Чон Нама Китай збільшив на тисячу чоловік кількість військових на кордоні з КНДР "на випадок раптових подій".

"Що стосується озвученої вами інформації про збільшення кількості військових на кордоні КНР і КНДР, то вона є безпідставною і абсолютно сфабрикованою", - сказав Жень Гоцян, коментуючи цю інформацію.

Нагадаємо, що 13 лютого в аеропорту Куала-Лумпура убито громадянина КНДР з паспортом на ім'я Кім Чхоль, проте в Південній Кореї з посиланням на спецслужби відразу повідомили, що убито Кім Чон Нама - брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Відповідальність за вбивство покладають на Пхеньян. Причина смерті також поки що не підтверджена, але, імовірно, нападниками була застосована отруйна речовина, якою можливо була просякнута тканина, накинута на особу загиблого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram