ГоловнаСвіт

Німеччина до 2024 року збільшить чисельність армії до 198 тисяч осіб

Німецька армія буде поступово нарощувати своє фінансування.

Німеччина до 2024 року збільшить чисельність армії до 198 тисяч осіб
Урсула фон дер Лайен
Фото: EPA/UPG

Збройні сили Німеччини поповняться в найближчі роки десятками тисяч нових солдатів і цивільних співробітників у відповідь на зростаючі завдання і виклики.

Про це повідомляє Die Welt

"До 2024 року чисельність німецьких військ збільшиться до 198 тис. солдатів. Кількість цивільних службовців планують збільшити до приблизно 61,4 тис.", - пише видання з посиланням на заяву керівництва Міноборони ФРН.

Як зазначено, це більше, ніж передбачали раніше.

"Вимоги, які стоять перед бундесвером, високі, як ніколи", - заявила голова Міноборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн. За її словами, це боротьба з ІДІЛ, операції в Малі та Афганістані, а також участь німецьких військових у місії НАТО в країнах Балтії.

Крім того, завдання Міноборони ФРН розширяться і поширяться на кіберпростір. Для цього бундесвер шукатиме кваліфікованих програмістів.

Після закінчення "холодної війни" бундесвер скоротив свою чисельність з майже півмільйона до 166,5 тис. солдатів. Однак на хвилі зростання загроз з боку Росії і на тлі української кризи було прийнято рішення нарощувати кількість персоналу. Спочатку - до близько 192,5 тис. солдатів.

Крім того, німецькій армії доведеться значно збільшити і фінансування відповідно до планів НАТО утримувати витрати країн-членів на рівні 2% ВВП. Про це в минулі вихідні в Мюнхені нагадав союзникам новий голова Пентагону Джеймс Меттіс. Бюджетом Німеччини 2017 року на потреби армії передбачено €34,9 млрд проти €34,4 млрд роком раніше (це 1,17% ВВП), на 2018 рік планується бюджет на рівні €35 млрд і на 2019 рік - €35,2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram