ГоловнаСвіт

Поліція Нью-Йорка зажадала $26 млн за охорону хмарочоса Трампа

Щоденні витрати поліції на охорону хмарочоса становитимуть $127-146 тис.

Поліція Нью-Йорка зажадала $26 млн за охорону хмарочоса Трампа
Небоскреб Trump Tower
Фото: trumptowerny.com

Поліцейське управління Нью-Йорка направило до Конгресу США прохання відшкодувати $25,7 млн за охорону хмарочоса Trump Tower, що належить президентові Дональду Трампу.

Про це повідомляє Politico

Як зазначив начальник поліції Джеймс О'Ніл, гарантування безпеки мешканців і співробітників будівлі стало "безпрецедентним завданням". Він наголосив, що в хмарочосі продовжують жити перша леді країни і десятирічний син президента. Поліцейський додав, що з цієї причини поліцейським доводиться нести цілодобове чергування.

Згідно з підрахунками нью-йоркської поліції, міським пожежникам також доведеться збільшити витрати на профілактичні заходи в хмарочосі - вони сягатимуть близько $4,5 млн на рік. Щоденні витрати поліції становитимуть $127-146 тис., збільшуючись у разі приїзду президента в Нью-Йорк.

У листопаді 2016 року про схожі наміри заявляв мер Нью-Йорка Білл де Блазіо. Він вказував, що для охорони хмарочоса на Мангеттені доводиться виділяти щодня по 50 поліцейських. Окрім того, за його словами, оточення провокує труднощі дорожнього руху і створює незручності для жителів мегаполісу.

Нагадаємо, в серпні чоловік намагався викарабкатися на хмарочос Trump Tower, щоб "познайомитися з Трампом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram