ГоловнаСвіт

У Нідерландах праві сили і партія Рютте зрівнялися в передвиборних рейтингах

Вибори в нижню палату парламенту Нідерландів відбудуться 15 березня.

У Нідерландах праві сили і партія Рютте зрівнялися в передвиборних рейтингах
Фото: Архив

У передвиборних рейтингах у Нідерландах за три тижні до голосування крайня права Партія свободи PVV і владна партія прем'єр-міністра Марка Рютте "Народна партія за свободу і демократію" (VVD) зрівнялися за популярністю.

Про це свідчать дані комплексного дослідження, яке регулярно публікує нідерландський суспільний мовник NOS.

Опитування показали, що PVV на виборах може отримати від 24 до 28 місць зі 150 в нижній палаті парламенту, а VVD - від 23 до 27 місць - з розривом в одне місце, який вважають несуттєвим.

Вибори в нижню палату парламенту Нідерландів відбудуться 15 березня.

Як повідомляли, попередні виборчі рейтинги фіксували, що PVV могла претендувати на найбільшу кількість місць у нижній палаті парламенту Нідерландів.

Наприкінці осені минулого року дослідники зафіксували зростання популярності PVV, зокрема на тлі судового процесу проти лідера політичної сили Герта Вілдерса, відомого своїми євроскептичними поглядами й антиісламською позицією. Як зазначали дослідники, багато прихильників Вілдерса вважали "несправедливим", що політик мав постати перед судом, де його звинуватили в розпалюванні ненависті і дискримінації. Нещодавно дослідження зафіксували певне спадання популярності цієї політичної сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram