ГоловнаСвіт

Росія висунула США умови створення зон безпеки в Сирії

Кремль хоче узгоджувати всі дії щодо Сирії з Асадом.

Росія висунула США умови створення зон безпеки в Сирії
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Кремль готовий обговорити зі США створення зон безпеки в Сирії, але вважає, що будь-який такий план слід узгоджувати із сирійським президентом Башаром Асадом.

Про це він заявив на прес-конференції в Москві 22 лютого, повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, він коротко говорив на цю тему з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, коли вони зустрілися в Німеччині минулого тижня, але Тіллерсон сказав йому, що концепція створення таких зон безпеки перебуває ще на стадії розробки.

Лавров заявив, що Росія буде очікувати викладу пропозицій США. Водночас російський міністр зазначив, що "будь-які ініціативи, які стосуються території Сирії, повинні бути узгоджені із сирійським урядом, інакше було б важко їх реалізувати".

Президент США Дональд Трамп у січні заявив про намір створити спеціальні зони, де сирійці, котрі втікають від війни, зможуть жити, а не втікати з країни, щоб стати біженцями у США чи Європі. Трамп доручив відповідним американським відомствам опрацювати деталі плану.

Раніше президент Сирії Башар Асад зазначав, що будь-який крок з боку зовнішніх сил у створенні зон безпеки буде порушенням суверенітету Сирії, якщо це не буде узгоджуватися з його урядом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram