ГоловнаСвіт

Малайзія попросила Інтерпол оголосити в розшук підозрюваних у справі про смерть Кім Чон Нама

Поліція надіслала офіційний запит у посольство КНДР у Малайзії з проханням допитати другого секретаря дипмісії.

Малайзія попросила Інтерпол оголосити в розшук підозрюваних у справі про смерть Кім Чон Нама
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Малайзія звернулася в Інтерпол з проханням оголосити в розшук чотирьох громадян КНДР, підозрюваних у справі про вбивство Кім Чон Нама, брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина. 

Про це повідомив голова національної поліції Малайзії Халід Абу Бакар, передає телеканал Channel News Asia.

Він також заявив, що поліція надіслала офіційний запит у посольство КНДР у Малайзії з проханням допитати другого секретаря посольства і представника національної авіакомпанії КНДР.

"Ніяких ордерів на арешт ми видавати не будемо. Я сказав, що ми будемо дотримуватися протоколу. Іноземні чиновники володіють недоторканністю", - зазначив голова поліції Малайзії.

Раніше він заявляв про ще двох підозрюваних у справі вбивства Кім Чон Нама. За його інформацією, вони перебували в Малайзії. ЗМІ також повідомляли, що правоохоронні органи хочуть допитати другого секретаря посольства КНДР і співробітника північнокорейської авіакомпанії Air Koryo.

Кім Чон Нама вбили 14 лютого в аеропорту Куала-Лумпура. За версією поліції, група людей оточила його біля стійки реєстрації в аеропорту, після чого жінка накинула йому на голову просочений отрутою хустку.

За підозрою в причетності до вбивства спочатку затримали двох громадянок В'єтнаму. Потім поліція затримала ще двох людей.

Видання The Korea Times повідомляло, що вбивство Кім Чон Нама було "замовлене" його зведеним братом Кім Чен Ином. Причиною для цього міг бути спадок, який Кім Чон Нам отримав від свого батька, колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра, або секретні рахунки його дядька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram